V knjigi Boštjana Napotnika - kuhinja za prave moške, sem odkrila recept za domači toast. Ker imam toast za zajtrk zelo rada, sem se odločila, da ga spečem. Edino moko sem zamenjala s pšenično polnozrnato.
Sestavine:
Moko presej v skledo, vmešaj sol in stopljeno maslo. V 1 dcl mleka stopi kvas in ga vlij v moko. Začni mešati in dodajati mleko. Mešaj z mikserjem ali ročno toliko časa, da se testo ne prijemlje več.
Pusti vzhajati, premesi in naj vzhaja še enkrat.
Dva pravokotna modela namaži z maslom, z dlanmi iztisni zrak iz testa, ga razdvoji in vsako polovico zvij v štručko po meri pekača. Štručki naj vzhajata še v modelih, ki ju boš, ko bosta napihnjena, za 35 min dal v pečico na 200°C. Vzemi ven, premaži z maslom in zavij v krpe, da se počasi ohladita in zmehčata.
Kruh je uspel in z njim sem zelo zadovoljna. Toasta ne bom več kupovala!
Sestavine:
- 1 kg moke
- 50 g stopljenega masla
- 6 dcl mlačnega mleka
- 3 žličke soli
- 25 g kvasa
Moko presej v skledo, vmešaj sol in stopljeno maslo. V 1 dcl mleka stopi kvas in ga vlij v moko. Začni mešati in dodajati mleko. Mešaj z mikserjem ali ročno toliko časa, da se testo ne prijemlje več.
Pusti vzhajati, premesi in naj vzhaja še enkrat.
Dva pravokotna modela namaži z maslom, z dlanmi iztisni zrak iz testa, ga razdvoji in vsako polovico zvij v štručko po meri pekača. Štručki naj vzhajata še v modelih, ki ju boš, ko bosta napihnjena, za 35 min dal v pečico na 200°C. Vzemi ven, premaži z maslom in zavij v krpe, da se počasi ohladita in zmehčata.
Kruh je uspel in z njim sem zelo zadovoljna. Toasta ne bom več kupovala!
Močno mleko?
OdgovoriIzbrišiZdravo, kako velik pekač je uporabljen za to količino?
OdgovoriIzbriši