sobota, 4. april 2015

Rožičeva potica za diabetike

Recept mi je dala Mojca. Hvala. Odlična je. Tudi zame se najde nekaj za praznike.
Kljub temu, da je brez dodanega sladkorja, saj so rožiči sami po sebi sladki, je še vedno polno ogljikovih hidratov. Zato je treba paziti pri količini. En košček in to je to.

Testo:
0,5 kg polnozrnate moke
²/3 kvasa
Mleko

Iz tega zamesiš testo, ki ga dvakrat vzhajaš. Jaz sem testu dodala še maščobo in dva rumenjaka.

Nadev:
400g rožičeve moke
1 kisla smetana
Mleko

Moko preliješ z vročim mlekom, nadev mora biti mazav. Dodaj kislo smetano in nadevaš testo. Jaz sem dodala še limonino lupino in sneg iz dveh beljakov.

Testo sem zvaljala na peki papirju, ker je malo drugačno, kot iz bele moke.

Pečeš na 210°C/1 uro.

Moja lepotica:


2 komentarja: