sobota, 18. april 2015

Hamburger in žemljice

Danes za večerjo sem naredila hamburger z žemljo, ki sem jo sama naredila. Prvo sem naredila žemlje iz polnozrnate pirine moke, po receptu, ki sem ga dobila tu: http://bratinov.si/2013/08/21/fast-food-ii/
Ker nimam navadne bele moke, sploh, sem jo zamenjala.




Zase pa sem naredila "žemljo" iz zmletega lanenega semena.

Recept:

  • 1skodelica zmletega lanenega semena
  • 2 jajci
  • 1\2 skodelice drobno naribanega parmezan
  • Poper, sol, mleti česen

Zmešaj, oblikuj 6 kroglic, daj jih na peki papir, splošči in speci na 175°C/10 min.
Paziti je treba, da se jih ne prepeče, ker potem dobiš krekerje. Tudi to me še čaka.
To je tudi testo za pico, ki pride na vrsto jutri za večerjo. Presenetljivo dobro testo.






Ni komentarjev:

Objavite komentar